Opastuskeskus palvelee

Opastuskeskuksessa kerrotaan Suomen sodan ja tuon aikakauden historiasta, tapahtumista ja olosuhteista erilaisten näyttelyiden, multimediaesitysten ja historiallisten esineistöjen avulla. Tarvittaessa esittelyt on mahdollista toteuttaa opastettuina kierroksina, joihin voidaan sisällyttää maastokäyntejä autenttisilla sodan tapahtumapaikoilla.

Kulttuurimaisemaa ja rakennuskulttuuria

Keskuksesta tilattaviin opastuksiin voidaan lisätä aiheita ja kohteita myös rakennuskulttuurista, jonka vuosisatojen historia ja muutokset ovat joka päivä näkyvissä Ruonan maisemissa. Kylän vanhimmat edelleen asuinkäytössä olevat talot ovat peräisin 1600-luvulta.

Teemailtoja

Ruonan rinki järjestää opastuskeskuksella luento- ja keskustelutilaisuuksia.


Kesäkahvila Kamenski

Kesäaikaan opastuskeskuksen yhteydessä toimii kahvila Kamenski. Normaalien kahvilapalvelujen lisäksi Kamenskissa on mahdollista järjestää ateriapalvelut ryhmille ja yksityistilaisuuksiin.

Kamenskin tiloja on mahdollista käyttää myös pienimuotoisten näyttelyiden esillepanoon.

Sauna

Opastuskeskuksen rannassa on sauna, jota voi tilauksesta vuokrata käyttöön joko sellaisenaan tai osana järjestettyä opastuskierrosta tai kokouspakettia.


Aukioloajat

Opastuskeskus on avoinna kahvila Kamenskin aukioloaikoihin 18.6.-9.8.2009 ke-su klo 12-16. Muulloin tilauksesta. Varaukset ja opastukset puh. 040 525 1468.

Yhteystiedot

Suomen sodan opastuskeskus, Niemiskyläntie 60, Ruona.

Tiedustelut ja varaukset puhelimitse 040 525 1468

Tiedustelut sähköpostilla seppo.palomaki(a)fimnet.fi